Om oss

Dans på Rosor

Andra Långgatan 22, Göteborg – gångavstånd från Järntorget mot Masthuggstorget.

Här kan du se öppettiderna för butiken i Göteborg, samt när vi är ute och säljer skor på olika evenemang. Vill ni att vi kommer till ert evenemang? Hör av dig.

Jag som driver Dans på Rosor heter Sophie Heurtel, är en hängiven dansare av Lindy hop och Argentinsk tango, och nu även ägare av en av Sveriges mest välsorterade butiker för dansskor i Linköping och Göteborg. Jag har också dansat mycket annat genom åren, från jazzdans, bugg, orientaliskt och modernt, och kan hjälpa dig med vad du behöver för skor till din dans!

Våren 2007 bildade jag och en tangopartner firman Tango42 HB för att arrangera dansevenemang. Snart började jag också att importera dansskor – det var ju onödigt svårt att få tag i bra dansskor!
Verksamheten växte från tangoskor till lindyskor till buggskor, salsaskor och linedance-skor. Många behövde, liksom jag, bra dansskor till sin dans. Verksamheten växte ur mitt kök och in i en första lokal på Kungsbergsgatan 2 i Linköping. Även den lokalen blev snart för liten.
Våren 2010 öppnade butiken på Snickaregatan 48 i Linköping, med bra plats för både kunder och skor, och två år senare bytte butiken namn till det nuvarande Dans på rosor. November 2011-april 2012 hade  jag också en projektbutik i Hägernäs Centrum, Täby (Stockholm), den är nu stängd och ni är i stället välkomna att handla i webshopen.
Vid årskiftet 2016-2017 flyttade butiken mot Linköpings mer centrala delar och till en något större lokal på Klostergatan 52B, närmare busshållplatser, bilparkeringar och citylivet. Butiken i Linköping är stängd sedan den 1 juni 2021, men Dans på Rosor fortsätter serva dig via webbshopen och butiken i Göteborg.

Sommaren 2018 startar Sophie upp en ny butik i Göteborg. Butiken huserade först tillsammans med Neo möbeldesign på Plantagegatan 6 i Linnéstaden, snett bakom Hagabion. Vid nyårsskiftet 2018-19 flyttade vi in i större lokal på Kungshöjdsgatan 6 (innanför vallgraven, tvärgata till Kungsgatan). Sedan blev det flytt igen, från 1 september 2019 har vi äntligen en egen lokal på Andra Långgatan 22. Det är ett härligt äventyr att få träffa dansare i Göteborg och jag gör mitt bästa för att serva er med de dansskor ni behöver för att ni ska ha roligt på dansgolvet!
Välkommen in!

Dansarrangemang för privatpersoner och företag
Sophie (Göteborg) undervisar i Lindy hop och Argentinsk tango. Vill du boka en prova-på-lektion för din arbetsgrupp, möhippa eller kompisgäng? Vill du ha en dansuppvisning på din middagsbjudning? Välkommen att höra av dig till mig för diskussion!

Danslektioner
Sophie erbjuder privatlektioner och workshops i argentinsk tango och lindy hop för enskilda och par som ett tillfälle att fokusera på din/er dans och teknik. Utefter dina/era önskemål jobbar vi med hållning, stegmöjligheter i dansen, musikalitet, kommunikationen i paret och känslan i dansen. Kontakta mig för en diskussion.

Välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar!

På återseende,

Sophie Heurtel

Dans på Rosor
Org. nr.: 761210-4948

Följ oss på facebook och instagram.